Uskumru Izgarasi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 kg. Uskumru,
1 fincan zeytinyağı,
Karabiber,
tuz,
Limon,
maydanoz.
Tarif
Balıkları ayıklayıp yıkayınız.
Yemeğe 20 dakika kala tuzlayıp, biberleyip yağlayı*nız.
Izgaraya diziniz.
Kömür ateşi veya fırında veya elektrik ızgarasında 10-12 dakika her iki yüzünü pişiriniz.
Kalan zeytinyağın içersine bir limon suyu koyup beyazlaşıncaya kadar karıştırınız.
8u karışıma, tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ilâve ediniz.
Balıkları servis tabağına yerleştiriniz
Üzerlerine bu sosu dökünüz.
Soğan piyazı ile softaya almız.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ |