| Dragon Suşi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
1 yaprak Nori (yenilebilir deniz yosunu)
60 gram haşlanmış suşi pirinci
1 adet olgun avokado
100 gram tempura karides
5 ml. Teriyaki sos
3 gram Chili Mayo sos
30 gram salatalık
5 gram unagi
Servisi için:
10 gram wasabi
2,5 gram zencefil turşusu
30 ml. soya sos
NASIL YAPILIR?
Olgun durumda olan, yumuşamış avokadoyu ortadan ikiye kesin. Orta kısmında yer alan iri çekirdeği çıkartın. Kabuklarını ince bir şekilde soyduktan sonra uzun ince parçalar halinde dilimleyin.
Bol suda yıkadığınız küçük boy salatalığı, kabuklarını soymadan uzun ince şeritler halinde kesin. Orta, çekirdekli kısımlarını alarak kullanmayın.
Suşiyi rulo yapmak için kullanacağınız bambu matı mutfak tezgahı üzerine açın. Üzerini streç film ile kaplayın. Ardından bir yaprak noriyi orta kısmına yerleştirin.
Tezu sos denilen; kaynatılmış pirinç sirkesi, toz şeker ve tuz ile harmanladığınız haşlanmış suşi pirincini elinize alın.
Kenar kısımlarında pay bırakacak şekilde yaprak norinin orta kısmına yayın. Chili Mayo sosu, tempura karides parçalarını, salatalık dilimlerini ve avokado dilimlerinin yarısını uzunlamasına yerleştirin.
Bambu mat ile sıkıca sararak tüm malzemeyi dışarı çıkarmadan sushiye şekil verin.
Rulo yaptığınız suşinin üzerine kalan avokado dilimlerini ve kömür ateşinde pişirilmiş yılan balığı filetosunu ekledikten sonra streç ile kaplanmış bambu mat ile ikinci kez rulo yapın.
Bu malzemelerin de suşi rulosu üzerine sabitlenmesini sağlayın. Suşiyi keserek, porsiyonladıktan sonra servis tabağına yerleştirin.
Dilimlerin üzerine Teriyaki sos gezdirin. Wasabi, zencefil turşusu ve soya sos eşliğinde bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ |