Bademli Çipura ve Patates Salatası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
1 adet büyük boy çipura
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı çiğ badem
Patates salatası için:
4 adet küçük boy taze patates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
4 adet portakallı ve limonlu dolma zeytin
4 dal maydanoz
1 dal taze soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı isot
1/4 çay kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
Patates salatasını hazırlamak için; taze patatesleri sıcak suda 15- 20 dakika haşlayın. Haşlanan patatesleri süzün, ılınması bir kenarda bekletin. Kabuklarını soyduktan sonra iri küpler halinde doğrayın.
Maydanoz ve taze soğanları incecik kıyın. Portakal ve limon dolgulu zeytinleri halka halka kesin. Sosu için; tatlı biber salçası, domates salçası, isot, tuz, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın.
Sosu, doğradığınız yeşillikler ve baby patatesler ile harmanlayın. Servis esnasında marul yaprakları üzerinde balığın yanında sunmak üzere bekletin.
Çiğ bademleri, aromasını vermesi için ortadan ikiye kesin. Büyük boy çipurayı, temizledikten sonra kılçıklarını çıkartın. İki kişi için dört parça fileto çipura hazırlayın.
Tereyağını tavada eritin. Fileto çipuraları, kızgın ateşte arkalı önlü 2- 3 dakika kadar kızartın. Ardından çiğ bademleri ekleyin ve ocağın altını kısın.
Eriyen tereyağını balıkların üzerine gezdirerek, kısık ateşte 10- 12 dakika bademlerle birlikte pişirin.
Servis tabağına aldığınız bademli çipuraları, patates salatası ile birlikte bekletmeden servis edin.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ |