Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Eylül 2014, 21:48   #1
Çevrimdışı
Seyra Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Arap Kurabiyesi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
•hamuru:
•3 haşlanmış yumurta sarısı
•1 paket oda sıcaklığında margarin
•1 paket vanilya
•aldığı kadar un
•üzerine:
•yarım su bardağı pudra şekeri
•yarım su bardağı nesquik
•yarım su bardağı kakao (veya çekilmiş filtre kahve)
not: kabartma tozu eklemiyorsunuz.


Tarif
1.haşlanmış yumurta sarılarını elle iyice ufalayın. yumuşamış margarini katın(ben azcık eritiyorum ama çok değil) iyice bulamaç haline getirin. vanilyayı ekleyin.
2.aldığı kadar un eklenir yoğurun. unu yavaş yavaş ekleyin. ceviz büyüklüğünde alıp elin içinde top yapın. kolaylıkla şekil alıyorsa daha fazla un koymayın.
3.fındık kadar (veya cevizden biraz küçük) top yapın. 170 derecede 15 dakika pişirin. (ben ısıyı 150C'ye getirip 5 dakika daha pişirdim.)
4.pudra şekeri,kakao ve nesquik'i bir kapta karıştırın. (küçük bir leğen gibi geniş bir kap olursa daha iyi oluyor) fırından çıkan sıcak kurabiyeler hemen bu karışıma bulayın(sıcakken yapmak önemli çünkü karışımı içine çekiyor). soğuyunca servis yapın.

__________________
~ Adım YaLnızLık ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan