Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Eylül 2014, 21:54   #1
Çevrimiçi
Seyra
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kahramanmaraş Dondurmasi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
5 su bardağı Süt ( “koyun sütü tercih edilmelidir”)
1 bardaktan biraz fazla şeker ( 250 gram)
3 gram ( 1 tatlı kaşığı ) SAF sahlep


Tarif
Sütü çorba tenceremize alalım ve kaynatalım. Kaynayan süte şekerimizi ilave edelim ve yine kaynatalım.Bu arada bir kase suyun içinde sahlebimizi eritelim. ( Az bir su ile ; ancak 1 tatlı kaşığı sahlep için bir kase su yeterli .)Kaynayan şekerli suyumuza bir yandan erimiş sahlebimizi sicim gibi akıtırken, bir yandan da hızlı hızlı sütümüzü karıştıralım.. ( Sahlep tam olarak düzgün erimediği, biraz topaklandığı için, tel süzgeçten geçirerek akıtalım süte )Karıştıra karıştıra iyice pişirelim.. ( Bu aşamada karıştırırken, biraz savurarak çırpar giib karıştırmaka fayda var.. )

Sütümüz her yandan kaynamaya başladıktan 5 dakika kadar sonra tenceremizi ateşten alalım .Ateşten aldığımız sütümüzün, önce bir 5 dakika kadar kepçe ile karıştırıp savurarak ilk sıcaklığının çıkmasını sağlayalım..Sonra sık sık tencerenin yanına gidip aynı şekilde soğuyana kadar kepçe ile savurup karıştıralım.. ( Soğuyana kadar tencerenin başında beklemmize gerek yok; sık sık uğramak şartı ile, başka işlerimiz ile ilgilenip sonra gelip karıştırabiliriz.. Hemen soğumuyor çünkü)Soğuyan malzememizi dondurucuya girebilecek bir kaba aktarıp, Buzlukta veya derin dondurucuya donması için bırakalım..15- 20 dakikada bir çıkarıp, kabın kenarında donmuş olan kısımları ortaya sıyırarak karıştırıp tekrar dolaba kaldıralım.. (Bu karıştırma işlemini tahta kaşıkla ve döverek yaparsak dondurmamız daha da sakızlanır .Dondurmamız katı, sakız gibi olunca dolaptan alıp servis yapalım.Afiyet olsun…

__________________
~ Adım YaLnızLık ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet