Peynirli Hashasli Gül Pogaca
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER:
4 su bardagi un
1 tane yas maya
2 tane yumurta
2 corba kasigi margarin
1 corba kasigi toz seker
1 tatli kasigi tuz
1 cay bardagi ilik süt
Alabildigi kadar su
IC HARCI :
Beyaz peynir
Yumurta aki
ÜZERI ICIN:
Yumurta sarisi
Hashas
YAPILISI:
Yogurma kabina unu alin ortasini havuz gibi acin
Icine mayayi alin kenarlarina tuzu ve sekeri serpistirin
Ortasina yumurta margarin ve sütü ekleyerek ortadan itibaren hamuru ilik su ile yavas yavas yogurun
Peyniri yumurta beyazi ile karistirin
Hamurdan bezeler kopartip elinizle cay tabagi büyüklügünce acin
Kenarlarina 4 cizik atip ortasina ic harctan koyun
Yapraklari teker teker ortada birlestirin
Yaglanmis veya yagli kagir serilmis firin tepsisinie yerlestirin
Tepside yaklasik 1 saat mayalandirin Üzerine yumurta sarisi sürüp hasahas ekin
Önceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirin
Firindan cikinca üzerine nemli mutfak pecetesi serin
AFIYET OLSUN
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ |