Etimekli Profiterol Pastasi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 kğ. süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 paket tuzsuz etimek
1 paket çikolata sos
1 paket krem şanti
2 adet muz
Çikolata sos için: 2 su bardağı süt
Krem şanti için: yarım su bardağı süt
Süsleme için: ceviz ve hindistan cevizi
Tarif
Süt, şeker ve unu tencereye alıp; pişirin.
Biraz soğuyunca yağını ve vanilyayı ekleyip, karıştırın.
Krem şantiyi yarım bardak sütle çırpın ve pişen muhallebiye ekleyin.
Etimekleri iri iri parçalayıp, onuda muhallebiye ekleyin.
Çember kalıbın etrafına 2 sıra dilimlenmiş muz dizin.
Kalıba karışımı boşaltın.
Çikolata sosu 2 bardak sütle pişirin.
Biraz ılınınca muhallebinin üzerine sosu yayın.
Üzerini ceviz ve hindistan ceviziyle süsleyin.
Buzdolabında 4 - 5 saat bekletin.
Kalıptan çıkarıp, dilimleyerek servis edin.
Harika ve nefis bir pastanız oldu.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ |