Haside
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
3 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
Üzeri İçin:
Kıyılmış ceviz
1 yemek kaşığı tereyağ
Tarif
Bir tencereye su ve pekmez konulup karıştırılır.
diğer tarafta nişasta ve unda karıştırılıp pekmezli suyun içerisine dökülür.
Kaynayıncaya kadar karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir.
Pişen tatlı ıslatılmış kalıba dökülüp üzerine kıyılmış ceviz serpilir.
Son olarak 1 yemek kaşığı kadar tereyağ kızdırılıp tatlının üzerine yayılır.
Soğuyunca servis yapılır.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ |