Ev yapımı müsli
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
500 gram yulaf
1 çay bardağı harnup pekmezi
1/2 çay bardağı bal
1 çay bardağı badem
1 su bardağı kuru meyve karışımı
NASIL YAPILIR?
Pekmez ve bal karışımını kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın.
Yulaf, iri parçalar halinde kıyılmış badem ve kuru meyve karışımını ayrı bir kapta harmanlayın.
Erimiş pekmez ve bal karışımını kuru malzemelerle karıştırın.
Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine müsli karışımını yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
Oda ısısında soğuttuktan sonra küçük parçalar halinde ufalayın. Ömrü uzun olsun diye ağzı kapalı, cam bir kavanozda muhafaza edin.
Sabahları süt ile, acıktığınız her an cips niyetine, kurabiye ve kek tariflerinizde sakınmadan bol oranda kullanın. Sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ |