Kiremitte Mantarlı Patates
KİREMİTTE MANTARLI PATATES
5 patates
1 pk. mantar
2 kırmızı biber
2 soğan
taze biberiye
kaşar peyniri
1 çorba k. tereyağı
tuz
karabiber KIZARTMAK İÇİN:
sıvıyağ HAZIRLANIŞI: Patatesleri soyuyoruz ve küp doğruyoruz. Patatesleri kızartıyoruz. Mantarları, soğanları ve kırmızı biberleri küp doğruyoruz. Tavaya mantarları atıyoruz. Tereyağını ilave edip soteliyoruz.
Soğanları ve biberleri ilave ediyoruz. Taze biberiye yapraklarını atıyoruz. Tuzunu ve karabiberini atarak soteliyoruz. Kızarttığımız patatesleri kiremite koyuyoruz. Sotelediğimiz mantarlı karışımı da üzerine döküyoruz. Üstüne de kaşar rendesi serpiyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. |