Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Ekim 2014, 02:14   #1
Seth
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İlk adımlar sınır içinde

Hükümet tezkerenin geçmesinin ardından koalisyon güçlerinin planlarını bekleyecek ve sınırda hazırlıkları tamamlayacak. Bölgeye asker, silah ve insani yardım takviyesi de yapıldı

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

TBMM’nin yabancı ülkelere asker gönderme, yabancı askerlerin Türkiye’de konuşlanmasını içeren tezkereyi kabul etmesiyle talep ettiği yetkiyi 1 yıllığına alan hükümet, harekete geçmek için başını ABD’nin çektiği IŞİD karşıtı koalisyonun planlamalarını ve vereceği kararları bekleyecek. Suriye’de güvenli hat oluşturulmasını ve uçuşa yasak bölge ilan edilmesini isteyen hükümet, bu konuda koalisyonun kararı olmadan adım atmayacak. Ancak bu süreçte, Türkiye sınırları içerisinde gerekli tüm hazırlıklar yapılacak ve benzer bir modeli yaşama geçirecek. Askeri yığınak yapılan bölgede, belirli bir alan içerisinde olası göç dalgasına karşı kamp bölgeleri belirlenecek, insani yardım konusunda hazırlık yapılacak. Kobani ve benzeri bölgelerdeki çatışmaların Türkiye sınırındaki ilçeleri etkilememesi için de önlem alınacak.

Önlem sınır içinde
Hükümet, bir yandan tezkere ile ilgili hazırlıkları yapıp, TBMM’ye sevk ederken, bir yandan da Genelkurmay Başkanlığı ile birlikte, Türkiye sınırlarında alınabilecek önlemleri belirledi. Olası provokasyonlar, bölgede yaşanabilecek sıcak gelişmeler, olası bir terör saldırısı halinde sıcak takip yapılması, kitlesel göç dalgası konularında tüm planlamalar yapıldı. Bölgeye bu doğrultuda asker, silah ve insani yardım takviyesi de yapıldı.
Buna göre, Ankara, tezkerenin kabulünün ardından bir yandan koalisyon güçlerinin yapacağı planlamaları beklerken diğer yandan Türkiye sınırları içindeki planlamalar doğrultusunda hazırlıklarını tamamlayacak.
Sınır kapıları başta olmak üzere sınır boyunca stratejik noktalarda güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartılacak ve asker her an müdahaleye hazır durumda olacak. Olası göç dalgalarına karşı yeni kamp alanlarının belirlenmesi, insani yardımların dağıtılması gibi konularda da tüm hazırlıklar tamamlanacak. eğitim, sağlık vb. konularda da önlemler alınacak. Suriye’deki çatışmaların sınırdaki ilçeleri etkilemesi durumunda yapılacak müdahaleler konusunda da hazırlıklar tamamlanacak.
İlçelerin tahliyesi dahil bütün seçeneklere göre hazırlıklar yapılacak. Asker ve insani yardım görevlileri, ABD ve koalisyon güçlerinden “güvenli hat” kararı gelmesi durumunda hemen harekete geçebilecek şekilde sınırda konuşlanacak.

Memnuniyet duyuyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, TBMM’de kabul edilen Suriye ve Irak tezkeresinden memnun olduklarını belirtirken, Amerikan Dışişleri’nin özel IŞİD temsilcileri emekli Orgeneral John Allen ve yardımcısı Büyükelçi Brett McGurk’ün de, önümüzdeki hafta Ankara’nın koalisyona sağlayacağı askeri katkıları görüşmek üzere Türkiye’ye geleceğini açıkladı. Ziyaret sırasında İncirlik NATO Üssü’nün IŞİD mücadelesine sağlayabileceği katkıların ağırlıklı yer tutacağı öğrenildi. Psaki, günlük basın toplantısında tezkere konusunda şunları söyledi: “Türkiye ile yakın temas halindeyiz. Türk askeri harekâtına izin veren Parlamento kararından menuniyet duyuyoruz. Irak ve Suriye’deki IŞİD tehdidine karşı koymadaki işbirliğimizi ilerletmeyi ele almak için Türk uzmanlarla birçok üst düzey görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmeler devam edecek. Bu işbirliğini güçlendirmeye bakacağız.”

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver