Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Ekim 2014, 23:36   #1
Çevrimdışı
Seyra Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Niyokki Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
Patates 750 gr
Sana 150 gr
Un 120 gr
Yumurta sarısı 4 adet
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Rendelenmiş parmesan peyniri 60 gr



Tarif
Patatesleri, kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzdürün ve birkaç dakika ocağın kenarında ıslaklıklarını atmaları için bekletin. Kabuklarını soyup, bir tel süzgeçten ezerek geçirin ve tencereye koyup, tekrar ısıtın.
İyice kızmış olan patateslerin içine Sana’nın yarısını, unu, yumurta sarılarını, tuzu ve biberi ekleyip, ocaktan alın ve iyice karıştırın.
Elde ettiğiniz hamurdan bir tatlı kaşığı dolusu alıp, ikinci bir kaşık yardımı ile hamuru sıyırarak kaşıktan yuvarlayın ve unlanmış bir tepsiye alın. Bütün hamurları böyle şekillendirdikten sonra, bir taraflarına çatalla iz verin.
Bir tencerede bol miktarda tuzlu su kaynatın. Hazırladığınız Niyokkileri içine atıp, ara sıra karıştırarak, 7-8 dakika kısık ateşte poşe edin.
Fırınınızın ızgarasını veya salamandıranızı yakın. Kalan Sana’yı eritip, toprak fırın kaplarını yağlayın. Niyokkileri süzdürerek sudan alıp, kaplara bölüştürün. Üzerlerine parmesan peynirini serpiştirip, salamandıraya sürün. Peynirler eriyip, altın sarısı renk alıncaya kadar gratine edip, sıcak olarak servis yapın.

__________________
~ Adım YaLnızLık ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan