Yufka mantısı tarifi mi aramıştınız? Türkiye'nin en çok okunan yemek sitesi Hürriyet Aile- Aile Mutfağı, bulabileceğiniz en lezzetli Yufka mantısı tarifini sizlere sunuyor! Makarna - Mantı Tarifleri arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan Yufka mantısı tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!
Yufka mantısı tarifi malzemeler: - 4 yufka
- 300 gr. kıyma
- 1 soğan
- 1 çay bardağı ayran
- 100 gr. margarin
- Tuz
- Karabiber
Sos Malzemesi
- 4 diş sarımsak
- 250 gr yoğurt
- 2 yemek kaşığı margarin
- Kuru nane
- Kırmızı pul biber
Yufka mantısı tarifi hazırlanışı: - Soğanı rendeleyin.
- Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun.
- Yufkaları ortadan ikiye bölüp sekiz yarım yufka elde edin.
- Kıymayı sekize bölün.
- Bir yufkayı tezgaha yayın.
- Üzerine fırçayla önce ayran sonra erittiğiniz margarin sürüldükten sonra kenarlarını hafifçe içe doğru kıvırın.
- Kıymadan bir parça alıp yufkanın geniş kenarına serin.
- Rulo yaparak yufkayı sarın ve 2'şer cm genişliğinde kesin.
- Tüm yufkaları ve kıymayı aynı şekilde hazırlayın.
- Fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine kalan eritilmiş margarin sürüldükten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
- Servis tabağına alın.
- Sos Hazırlanış
- Sarımsaklı yoğurt, Teremyağ ile kızdırılmış kırmızı pul biber ve nane ilave ederek servis yapın.
Sos Hazırlanış
- Sarımsaklı yoğurt, margarin ile kızdırılmış kırmızı pul biber ve nane ilave ederek servis yapın.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.