Muzlu alman pastası tarifi mi aramıştınız? Türkiye'nin en çok okunan yemek sitesi Hürriyet Aile- Aile Mutfağı, bulabileceğiniz en lezzetli Muzlu alman pastası tarifini sizlere sunuyor! Pasta Tarifleri arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan Muzlu alman pastası tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!
Muzlu alman pastası tarifi malzemeler: - 4 adet yumurta
- 3 fincan şeker
- 3 fincan un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 adet muz
Krema İçin
- 125 gr. margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 3 bardak süt
Muzlu alman pastası tarifi hazırlanışı: - Kreması için yumurta ile şekeri çırpın.
- Unu ilave edin.
- Sütle karıştırarak, muhallebi kıvamında pişirin.
- Kaynamaya başlayınca margarini atın.
- Keki hazırlarken, yumurta ile şekeri çırpın.
- Unu ekleyin.
- Vanilya ve kabartma tozunu dökün.
- Karışımı kek kalıbına alın.
- 175 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
- Pişirdiğiniz keki ortadan kesin.
- Bir parçasına kremayı sürün.
- Kremanın üzerine muzları yerleştirin.
- Kekin diğer parçasını üzerine kapatın.
- Pudra şekeriyle süsleyerek, servis yapın.
Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.
Not: Yemekçinin Notu: Muz yerine başka bir meyve de kullanabilirsiniz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.