Katmerli pazı böreği tarifi mi aramıştınız? Türkiye'nin en çok okunan yemek sitesi Hürriyet Aile- Aile Mutfağı, bulabileceğiniz en lezzetli Katmerli pazı böreği tarifini sizlere sunuyor! Börek Tarifleri arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan Katmerli pazı böreği tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!
Katmerli pazı böreği tarifi malzemeler:
İç harcı için malzemeler
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım demet pazı
Hamuru için malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 adet yumurtanın akı
- 3 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı susam
Katmerli pazı böreği tarifi hazırlanışı: - Yoğurma kabının içine; yoğurdu, yumurta aklarını ve tuzu koyup karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutun.
- Üzerini örtüp 20 dakika kadar dinlendirin.
- Pazıları ayıklayıp yıkayın ve ince ince doğrayın.
- Sıvı yağla birlikte tencereye soğanları koyup, karıştırarak kavurun.
- Pazıları, tuzu ve karabiberi de katarak, 5 dakika daha kavurup ateşten alın.
- Dinlenen hamurdan iki adet beze yapıp, oklava ile hazır yufka boyutunda açın.
- Susamla karıştırdığınız sıvı yağın yarısını üzerine gezdirin, dörde katlayıp tekrar açın.
- Açılan yufkayı tepsiye yayın.
- Üzerine iç harcını ekleyin.
- Diğer yufkayı da aynı biçimde hazırlayarak harcın üzerini bu yufkayla kapatın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- 175 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirip sıcak olarak servise sunun.
Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.