Konu: Katlama
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Ekim 2014, 16:59   #1
Çevrimdışı
AngeL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Katlama




Katlama tarifi mi aramıştınız? Türkiye'nin en çok okunan yemek sitesi Hürriyet Aile- Aile Mutfağı, bulabileceğiniz en lezzetli Katlama tarifini sizlere sunuyor! Börek Tarifleri arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan Katlama tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!
Katlama tarifi malzemeler:


  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 5 su bardağı un
  • 125 gr eritilmiş margarin
Kızartmak için malzemeler
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için malzemeler
  • 1 su bardağı pudra şekeri


Katlama tarifi hazırlanışı:


  • Bir yoğurma kabında su, yoğurt ve yumurtaları karıştırın.
  • Azar azar unu ekleyip hamur kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun.
  • Hamurun üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamurdan 5 adet beze yapın ve bezeleri tezgahın üzerine un serpiştirerek yufka büyüklüğünde tek tek açın.
  • 5 adet yufkanın aralarını eritilmiş margarinle yağlayarak üst üste dizin.
  • Yağlanıp üst üste konmuş yufkaları katlayarak rulo yapın.
  • Hamur rulosunu bir parmak eninde dilimleyin.
  • Her bir hamur dilimini kesilen taraf üste gelecek biçimde tezgaha koyun.
  • Üzerine elinizle hafifçe bastırarak bir çay tabağı büyüklüğünde açıp inceltin.
  • Kesip incelttiğiniz hamurları hafif unlu bir tepside biriktirin.
  • Üst üste gelmemesine dikkat edin.
  • Tavada yağı kızdırıp katlamaları önlü arkalı kızartın.
  • Kızaran katlamaları önce kağıt havlu üzerinde bekletip sonra servis tabağına alın.
  • Pudra şekeri serperek ılık olarak servis yapın.
Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat