Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler Hamur için:
6 yemek kaşığı (200 gr) tereyağ 1su bardak su (200 ml) 2 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 500 gr un 1 paket maya
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
Harç için:
2 yemek kaşığı (70 gr) tereyağ 2 adet haşlanmış patates (400 gr) 1 çay kaşığı tuz
Tarif
Hamurumuz için gerekli bütün malzemeleri bir kapta karıştırıp, yoğuruyoruz. Hamurun büyüklüğü iki katına çıkıncaya kadar hamuru dinlendiriyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp, yuvarlıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, ortasına haşlayıp tereyağ ile ezdiğimiz patateslerimizden yerleştiriyoruz.
200 derece ısınmış fırında fan kapalı olarak pişiriyoruz. Fanı kapatma imkanımız yoksa fırınınızın derecesini 175 dereceye düşürüyoruz.
Püf Noktası:
Patates, süt ve kaymağın lezzetini size en iyi hissettirecek sebze. Patates harcımızdaki tereyağ son derece farklı bir lezzet yakalayarak fark yaratmanızı sağlayacak.