Yufkalı Mücver
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
4 yemek kaşığı (140 gr) tereyağ 2 orta boy (400 gr) kabak rendesi 3-4 dal taze soğan 2 adet yufka (erişte gibi doğranacak) 1/2 demet dereotu 1/2 demet maydanoz 1 bardak ufalanmış beyaz peynir 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için:
100 gr rende kaşar
Kabı yağlamak için:
1 tatlı kaşığı (15gr) tereyağ
Tarif
Bir kaba kabaklarımızı rendeleyip, üzerine doğradığımız taze soğan, dereotu ve maydanozumuz ile beyaz peynirimizi ekliyoruz. Baharatlarımızı ve yumurtamızı ilave ettikten sonra erittiğimiz tereyağ’mızı ve doğradığımız yufkalarımızı da ekleyerek karıştırıyoruz. Cam kabımızı tereyağ ile yağlayıp, karışımımızı içine eşit şekilde yayıyoruz. Yaklaşık 25 dakika kadar 200 derece fırında pişiriyoruz. Pişmesine 10 dakika kadar kala rende kaşarımızı ilave edip kaşarlar kızarınca fırından alıp servis yapıyoruz.
Püf Noktası:
İçinde kullanacağımız beyaz peynir yerine kaşar peyniri de kullanabiliriz.