Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1,5 yemek kaşığı (50 gr) tereyağ 2 büyük boy (420 gr) haşlanmış ve rendelenmiş patates 1 su bardağı (120 gr) un 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı kadar minik doğranmış sucuk (50 gr) 1 çay bardağı rende kaşar (50 gr)
Zemine serpmek için:
1 yemek kaşığı (20 gr) un
Pişirmek için:
3 yemek kaşığı (100gr) tereyağ
Tarif
Haşlayıp rendelediğimiz patateslerimizi diğer malzemelerimizle karıştırıp elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurarak 10 dakika dinlendiriyoruz. Hafifçe unlanmış zeminde; 1 /2 parmak kalınlığında açıp yuvarlak bir kalıpla veya bardakla kesiyoruz. Hafifçe yağladığımız tereyağ’mızı yapışmaz yüzeyli tavamızda kısık ateşte eritiyoruz. Pankeklerimizin iki yüzeyi de kızarana kadar pişirip, sıcak servis yapıyoruz.
Püf Noktası:
Kullandığımız un miktarı patates oranına bağlı olarak biraz daha az veya çok olabilir. Önemli olan elimize çok yapışmaması ama bir o kadar da yumuşak olmasının sağlanmasıdır.