Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Ekim 2014, 17:05   #1
Çevrimdışı
AngeL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patatesli Sucuklu Pankek





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1,5 yemek kaşığı (50 gr) tereyağ 2 büyük boy (420 gr) haşlanmış ve rendelenmiş patates 1 su bardağı (120 gr) un 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı kadar minik doğranmış sucuk (50 gr) 1 çay bardağı rende kaşar (50 gr)

Zemine serpmek için:
1 yemek kaşığı (20 gr) un

Pişirmek için:
3 yemek kaşığı (100gr) tereyağ

Tarif
Haşlayıp rendelediğimiz patateslerimizi diğer malzemelerimizle karıştırıp elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurarak 10 dakika dinlendiriyoruz. Hafifçe unlanmış zeminde; 1 /2 parmak kalınlığında açıp yuvarlak bir kalıpla veya bardakla kesiyoruz. Hafifçe yağladığımız tereyağ’mızı yapışmaz yüzeyli tavamızda kısık ateşte eritiyoruz. Pankeklerimizin iki yüzeyi de kızarana kadar pişirip, sıcak servis yapıyoruz.

Püf Noktası:
Kullandığımız un miktarı patates oranına bağlı olarak biraz daha az veya çok olabilir. Önemli olan elimize çok yapışmaması ama bir o kadar da yumuşak olmasının sağlanmasıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan