Hellimli mücver tarifi malzemeler: - 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yumurta
- 4 tane iri kabak
- 4 çorba kaşığı un
- Yarım demet dereotu
- 250 gram hellim peyniri
Hellimli mücver tarifi hazırlanışı: - Kabakları yıkayın ve kabuğunu soymadan rendenin iri tarafından rendeleyin.
- Bir tülbent yardımıyla suyu kalmayana kadar iyice sıkın.
- Peyniri rendeleyin.
- Dereotunu yıkayın ve ince doğrayın.
- Diğer bütün malzemeyi katarak karıştırın.
- Teflon tavayı kızdırın ve bir çorba kaşığı sıvı yağ ile hafif yağlayın.
- Bir kaşık yardımıyla mücver harcını tavaya dökün.
- Bir tarafı pişince diğer tarafını çevirin.
- Havlu kağıdın üzerine çıkartın.
- Her sefer tavaya az miktarda sıvı yağ koyarak harcı pişirmeye devam edin.
Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.