Atıştırmalık mantı tarifi malzemeler: - 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 orta boy küp küp doğranmış soğan
- 3 yemek kaşığı su
- Aldığı kadar un
- Riviera zeytinyağı
- Yarım kilo kıyma
- 1 yemek kaşığı tuz
- Pul biber
- Karabiber
Sos için malzemeler
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Kızartmak için ayçiçek yağı
Atıştırmalık mantı tarifi hazırlanışı: - Derin bir kapta yumurta, süt ve suyu karıştırın.
- Azar azar un katarak hamur yapın.
- Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 15 dakika kadar bekletin.
- Bir tavada soğanı kavurun, kıymayı, baharatları ve tuzu ekleyin.
- Kıymayı, tam pişmeden ocaktan alın.
- Hamuru açın, bir çay bardağının ağzıyla kesin.
- İçine, etli karışımdan bir çay kaşığı kadar koyun.
- Hamuru ikiye katlayın ve kenarlarını yapıştırdıktan sonra hamuru iki ucundan ters çevirerek birleştirin.
- Derin bir tavada veya fritözde yağı kızdırın.
- Hazırladığınız mantıyı içinde kızartın.
- Sos için, tüm malzemeleri karıştırın, mantıyı sosla birlikte servis yapın.
Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.