Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - 1 kg havuç
5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı süt tozu
2 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zerdeçal
4 adet karanfil
5 adet kakule
2 çorba kaşığı kıyılmış fındık
2 çorba kaşığı Badem
2 çorba kaşığı Fıstık
Karanfilli Havuç Helvası (Gajar Halwa) Yapılışı
SÜTÜ tencereye alıp, üzerine rendelenmiş
havuç ekleyin. Havuç yumuşayana dek pişirin. Süt tozu, tozşeker, tereyağı,
tarçın,
zerdeçal,
karanfil ve
kakule ekleyip ocaktan alın. Üzerine
fındık,
badem ve fıstık serpiştirip servis yapın.