Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ekim 2014, 22:14   #1
Çevrimdışı
AngeL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hint Mutfağı: Kashmiri Pulao Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • Yarım su bardağı sıvıyağ
    2 adet yeşil kakule
    Yarım çay kaşığı toz karanfil
    1 diş sarmısak
    Yarım su bardağı kıyılmış badem
    Yarım su bardağı kuru üzüm (sarı)
    Yarım su bardağı kıyılmış antepfıstığı
    Yarım çay kaşığı toz kakule
    1 su bardağı basmati pirinci
    Gül suyu
    Bir tutam safran
    2 kahve fincanı süt
    Tuz


Kashmiri Pulao Yapılışı


SIVIYAĞI tencereye alın. Kızdırdıktan sonra yeşil kakuleleri, karanfili ve dövülmüş sarmısağı ekleyin. Sarmısağın rengi değişmeye başladığında, kıyılmış bademi, kuru üzümleri, yeşil fıstığı ve toz kakuleyi ilave edin. 1 dakika kavurduktan sonra basmati pirincini, dilediğiniz miktarda gülsuyunu, bir tutam safranı, sütü ve yeterli miktardaki tuzu ekleyin. Pirinç yumuşayana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet