Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ekim 2014, 22:15   #1
Çevrimdışı
AngeL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hint Mutfağı: Samosa Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
    1 çay kaşığı tane kimyon
    1 çay kaşığı tane kişniş
    1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
    1 tatlı kaşığı toz kişniş
    1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
    1 kase haşlanmış ve ezilmiş patates
    1 adet sivribiber
    Yarım kase haşlanmış bezelye
    1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz
    Tuz

    Hamur için:
    Yarım kg un
    1 çorba kaşığı kekik tohumu
    Yeterince su ve tuz

    Kızartmak için: Sıvıyağ


Samosa Yapılışı


HAMUR için unu, kekik tohumunu, su ve tuzu karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. İç malzemeyi hazırlamak için, sıvıyağı kızdırın. Tane kimyon ve kişnişi ilave edip 1-2 kez çevirin. Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin. 1 dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeyi, ince kıyılmış sivribiberi ve maydanozu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin. Hamurundan irice bezeler koparıp, rulo şekline getirin. 1 parmak kalınlığında açın. Ruloların her birini 1 cm kalınlığında kesin. Her bir parçayı da ortadan ikiye kesin. Huni şeklinde sarın. Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun. Ağız kısmını sıkıca kapatın. Kızdırılmış sıvıyağda pişirin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet