Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - 2 su bardağı su
3 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı tozşeker
Gül sosu için:
1 lt’lik kavanoz dolusu gül yaprağı
1 adet limonun suyu
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
Allı Güllü Yapılışı
Şerbet için, yıkanmış gül yaprakları, şeker, su ve
limon suyunu kavanoza koyup, 1 gün boyunca güneşte bekletin. Muhallebi için, su, nişasta ve şekeri tencerede devamlı karıştırarak kaynatın. Gül formunda silikon kalıplara döküp, en az 2 saat buzdolabında bekletin. Servis için şerbeti süzüp, kalıplardan çıkarılan muhallebinin üzerine dökün. Gül yaprakları ile servis yapın.