Havuçlu Kabak Sarması
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
1 adet kabak
2 adet havuç
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
Sıvı yağ
Tuz
Havuçlu Kabak Sarması Tarifi'nin Yapılışı
Kabaklar iyice yıkanıp, kabukları soyulmadan boylamasına ince şeritler halinde dilimlenir. Dilimlenmiş kabaklar yağda kızartılır. Diğer taraftan havuçlar rendelenip çok az yağ ile kavrulur. Tuzu ayarlanır. Kızartılmış kabak dilimleri tezgaha dizilip ortasına havuçlar yerleştirilir ve rulo halinde sarılıp, kürdanla tutturulur. Sarımsaklar tuz ile ezilip yoğurta eklenir ve hazırlamış olduğumuz havuçlu kabak ruloların üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ |