Ballı, Tarçınlı, Mangolu Buzlu Çay
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
1 litre sıcak su
2 yemek kaşığı Tirebolu çayı
2 adet çubuk tarçın
3 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı esmer şeker
1 adet mango
NASIL YAPILIR?
Tirebolu çayını çay süzgecine alın ve sıcak suda 10- 15 dakika kadar bekleterek, demleyin.
Mangoyu ortadan ikiye kesin. Yarısını kabuğunu soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
Kalan yarısını servisinde kullanmak için kabuklu bir şekilde ince ince dilimleyin.
Demlenen çaya bal ve esmer şekeri ekleyin ve karıştırın. Çubuk tarçınları katın. Küp şeklinde kestiğiniz mangoyu ilave edin.
Nane yaprakları, mango dilimleri ve buz küpleri ile harmanladıktan sonra soğuk olarak servis edin.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ |