Yaşlanmayı Geciktiren Besinler
Yaşlanmayı Geciktiren Besinler
Yaşlanmayı geciktirici hastalıkları önleyici besin maddelerinin neler olduğunu öğrenmek ister misiniz?
Buğday kepeği: Tam buğday ekmeği ve kahvaltılık tahıllarda bulunur. Meme ve bağırsak kanserine karşı koruyucu kolesterol düşürücü.
Yeşil çay: Kolesterolü düşürücü etkisi var. Yapılan deneylerde birçok kanser türünde etkili olduğu saptandı. Günde 1 - 2 fincan öneriliyor.
Üzüm çekirdeği ekstresi: Kansere ve kalp hastalıklarına karşı güçlü bir silah. İltihaplı romatizma ve alerjilerin tedavisinde de kullanılıyor.
Likopen: Meyve ve sebzelere kırmızı rengi veren likopen özellikle prostat kanserine karşı koruyor. Pankreas meme ve mesane kanserlerinde de etkili.
Pektin: Hem kansere hem de kalp hastalıklarına karşı koruyan bir madde. Elma muz greyfurt kuru fasulye ve kök sebzelerde bulunuyor.
Su: Günde 6 - 8 bardak su içmek gerekiyor. Su kabızlığı önler kilo kontrolünde yardımcı olur cildin yaşlanmasını önler.
Askorbik asit (C vitamini): Portakal greyfurt limon brokoli kivi çilek tatlı kırmızı biberde var. Özellikle mide kanserine karşı koruyucu.
Beta - karoten: Hemen hemen tüm kanser türlerinde koruyucu. Kalp krizi ve felç riskini düşürüyor bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kayısı patates brokoli kabak havuç şeftali ve ıspanak zengin kaynakları.
Arnavut biberi: Kalp hastalığı ve felç riskini azaltır kötü kolesterolü düşürür. Ağrı giderici ve ruh halini düzelticidir.
Çemen: Afrodizyak olarak ünlenen çemen erkeklerde iktidarsızlığı ve kadınlarda menopoza eşlik eden rahatsızlıkları tedavide kullanıldı. Günümüzde menopoz ve diyabet tedavisinde yardımcı olarak öneriliyor. |