01 Kasım 2014, 16:29
|
#1 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Havuç ve Portakal Çorbası Tarifi (Resimli)
Havuç ve Portakal Çorbası Tarifi (Resimli) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler - 500 gram havuç
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan (irice doğranmış)
Yarım su bardağı portakal suyu
4 su bardağı sebze suyu
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz, beyazbiber ve krema Havuç ve Portakal Çorbası Yapılışı Havuçları soyup yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağı ile 10 dakika hafif ateşte kavurun. Soğan, portakal suyu ve sebze suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca tuz, kekik ve beyazbiberi ekleyin. Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen çorbanızı ılınıncaya kadar soğutun ve blender'dan geçirerek, akışkan bir kıvama getirin. Krema ile tatlandırın. Alıntıdır. |
| |