05 Kasım 2014, 19:48
|
#1 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Baklava Yufkası ile Karaköy Böreği Tarifi (Resimli)
Baklava Yufkası ile Karaköy Böreği Tarifi (Resimli) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler - 12 adet baklavalık yufka
3 adet orta boy soğan
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gram kıyma
1 çay kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı tepeleme kuşüzümü
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurta sarısı
1-2 çorba kaşığı susam ve çörek otu
Tuz, karabiber Baklava Yufkası ile Karaköy Böreği Yapılışı Harç için orta ateşte küp doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Kıyma ekleyip, 4-5 dakika karıştırarak kavurmaya devam edin. Tozşeker, tuz ve karabiber ilave edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde kuşüzümünü 10 dakika ılık suda dinlendirip suyunu süzdürün ve harca ekleyin. Bir adet baklavalık yufkayı tezgaha yayın. Sıvıyağ sürüp, üzerine ikinci yufkayı yerleştirin. Tekrar sıvıyağ sürüp, onun da üzerine üçüncü yufkayı yerleştirin. Kıymalı harcı nohut büyüklüğünde ve eşit aralıklarla serpiştirin. Yufkaların yırtılmamasına özen göstererek sıkıca rulo şeklinde sarın. Kalan yufka ve harca da aynı işlemi uygulayın. Her bir ruloyu 4 eşit parçaya kesin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30-35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır. |
| |