Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Kasım 2014, 19:50   #1
Çevrimdışı
Violent
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Armutlu Arnavut Böreği Tarifi (Resimli)




Armutlu Arnavut Böreği Tarifi (Resimli)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • Harç için:
    Bir buçuk kg büyük boy armut
    Bir buçuk su bardağı tozşeker
    2 çorba kaşığı su
    Hamur için:
    1 kg un
    Aldığı kadar su
    1 tatlı kaşığı tuz
    Arası için:
    1 paket margarin
    Üzeri için:
    1 adet yumurta


Armutlu Arnavut Böreği Yapılışı

HARÇ için armutların kabuklarını emizleyip, küçük parçalar halinde doğrayın. encereye alıp, tozşeker ekleyin. Su ilave edip 10 dakika kaynatın. Kaynayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için undan bir avuç kenara ayırın. Kalan unu tezgaha alın. Ortasını havuz şeklide açıp, unlu kısmın üzerine tuz serpiştirin. Ortasına azar azar su ekleyip, yoğurun. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene dek su eklemeye devam edin. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Hamuru 18 adet bezeye ayırın. 9 adet bezeyi teker teker, ara sıra unlayarak pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarını eritilmiş margarinle yağlayın. Daha sonra yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine armutlu harcı yayın. Kalan 9 adet bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Tepsideki harcın üzerine yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp, kalan eritilmiş margarini gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Alıntıdır.




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet