Peynirli Sucuklu Kızartma Börek
Mini kabakları doğruyoruz. Kırmızı biberleri ayıklıyoruz ve biberleri doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz. Kabağı ve biberi koyup soteliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Pişince altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir kaba kaşar peyniri rendeliyoruz. Doğranmış sucuğu ve maydanozu koyup karıştırıyoruz. Yufkaları tezgaha üstüste seriyoruz. Önce ortadan ikiye kesiyoruz ve onları da üstüste alıyoruz. 3 eşit üçgen şeklinde kesiyoruz ve toplam 18 üçgen parça yufka elde ediyoruz. Soğumuş olan sebze sotesini kaşar peynirli harçla karıştırıyoruz. Yufkaların geniş kısmına iç harcı paylaştırıyoruz. Kenarlarını harcımızın üzerine doğru kapatıyoruz ve yassı rulo şeklinde börekler sarıyoruz. Yufkaların uçlarını yumurta akına batırıyoruz ve kapatıyoruz. Tencerede sıvıyağı ısıtıyoruz ve börekleri kızartarak servis ediyoruz.
3 yufka
1 kase mini kabak
2 kırmızı biber
100 gr. sucuk
125 gr. kaşar peyniri
1 tutam maydanoz
KIZARTMAK İÇİN:
sıvıyağ |