Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Kasım 2014, 09:30   #1
Çevrimdışı
Desmont
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beşamelli Mantarlı Patates




HAZIRLANIŞI:
Patatesleri soyuyoruz ve ince dilim şeklinde doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ koyup ısıtıyoruz ve iyice ısınınca patatesleri kızartıyoruz. Soğanları yemeklik doğruyoruz. Mantarları doğruyoruz. Derin bir tavaya zeytinyağı döküyoruz ve soğanı kavuruyoruz. Soğan yumuşayınca kıymayı ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Sonrasında mantarı ekliyoruz. Tuzunu ve karabiberini koyup pişiriyoruz. Dikdörtgen cam fırın kabını yağlıyoruz ve kızarttığımız patatesleri yayıyoruz. Üzerine kıymalı harcı yayıyoruz. Beşamel sosu için, küçük çelik tencereye tereyağını ve unu koyup, unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Üzerine soğuk sütü döküyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak kıvamını açıyoruz. Kaynayıp kıvamı ortaya çıkınca altını kapatıyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Beşamel sosu da üzerine gezdirerek döküyoruz. Kaşar peynirini rendeliyoruz. Önceedn ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

500 gr. kıyma
2 soğan
1 paket mantar
1 kg patates
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
sıvıyağ

BEŞAMEL SOSU İÇİN:
2,5 su bardağı süt
1 tepeleme çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
100 gr. kaşar peyniri
tuz
karabiber

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan