Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Kasım 2014, 16:06   #1
Çevrimdışı
Desmont
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nasi Kunning (Sarı Pilav) Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
1 kg basmati pirinci
4-5 adet arpacık soğan
4-5 diş sarmısak
Bir buçuk litre su
100 gram tereyağı
250 ml hindistancevizi sütü
1 çay kaşığı hardal tohumu
2 adet pandan yaprağı
1 çay kaşığı tuz

Nasi Kunning (Sarı Pilav) Yapılışı
PİRİNCİ nişastası gidene kadar iyice yıkayıp süzün. Arpacık soğanları ve sarmısakları soyup küp küp doğrayın. Tereyağını bir tencerede eritin. Soğanları ve sarmısakları tereyağında pembeleşene kadar soteleyin. Pirinci tencereye alın. Üzerine hardal tohumu, pandan yaprağı ve tuzu ekleyin. Üzerine hindistancevizi sütünü ve suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Pirinç suyunu çektikten sonra 10-15 dakika dinlendirin. Karıştırarak servis yapın.
PANDAN YAPRAĞI

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet