Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Kasım 2014, 16:08   #1
Çevrimdışı
Desmont
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rendang Tok (Baharatlı et) Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
1 kg kuşbaşı dana eti
5-6 adet arpacık soğan
4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kıyılmış taze zencefil
1 tatlı kaşığı zerdeçal
5 adet kıyılmış limon otu
1 çay kaşığı kırmızıbiber
2 adet dilimlenmiş misket limon yaprağı
2 adet dilimlenmiş zerdeçal yaprağı
1 çay kaşığı tane kimyon
1 çay kaşığı toz kişniş
1 çay kaşığı toz rezene
1 çay kaşığı köri
1 çorba kaşığı “Gula Melaka” şekeri
Yarım çay bardağı hindistancevizi sütü
Yarım su bardağı sıvıyağ, tuz
Rendang Tok (Baharatlı et) Yapılışı
Etİ toz rezene, toz kişniş ve tuzla marine edin. Yağı bir tavaya alıp kızdırın. Arpacık soğan ve sarmısakları soyup tavaya alın. Zencefil, zerdeçal ve limon bitkisini de tavaya alıp kokusu çıkana kadar sote edin ve sonra kırmızı biberi ekleyin. Marine edilmiş eti de tavaya alıp iyice karıştırın ve kısık ateşte pişirin. Sonra misket limon yaprağını ve zerdeçal yaprağını ekleyip iyice karıştırın. Sonra tane kimyon ve köri ekleyin. Son olarak Gula Melaka ve hindistancevizi sütünü ekleyip iyice karıştırın. Kıvam alıncaya kadar pişirin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet