Palmiye Şekerli Hint İrmiği Pudingi Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
3 litre su
200 gram Hint irmiği (Sago)
200 gram palmiye şekeri
1 su bardağı su
250 ml hindistancevizi sütü
Palmiye Şekerli Hint İrmiği Pudingi Yapılışı
SUYU büyük bir tencerede kaynatın. Hint irmiğini suya ekleyip dibinin tutmaması için devamlı karıştırarak 10 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika bekletin. İrmiği süzün. Nişastasından ayrılması için sudan geçirerek durulayın. Suyunun iyice süzülmesi için süzgeçte bekletin. İrmiği küçük servis kaplarına paylaştırın. Palmiye şekerini suyla birlikte küçük bir tencereye alın. Karıştırarak şeker eriyene kadar ağır ateşte pişirin. Şekerli suyu soğumaya bırakın. Servis kaplarındaki irmiğin üzerine hindistancevizi ve soğuyan palmiye şekeri şurubunu gezdirip servis yapın. |