Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Kasım 2014, 18:42   #1
Çevrimdışı
Desmont
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Risotto Alla Pescatore




Risotto Alla Pescatore malzemeleri
280 gr risotto pirinci (Arborio tipi) 50 gr ince kıyılmış soğan 50 ml beyaz şarap 40 ml zeytinyağı 400 gr karışık kabuklu deniz mahsulleri (karides~vongole~midye~kalamar v.b. ) 100 gr domates sos veya domates püresi 1 litre balık suyu 1/3 demet maydanoz 10 gr fesleğen 6 gr tuz 5 gr karabiber

Risotto Alla Pescatore hazırlanışı
Risotto Alla Pescatore:
Soğanları zeytinyağında kavurduktan sonra, üzerine pirinci ilave edip tekrar kavurun. Beyaz şarabı ekleyin. Beyaz şarabı çekince kepçe yardımı ile başka kapta kaynatılan balık suyunu azar azar yedirerek risottoyu pişirin. Pişmeye yakın karışık deniz mahsullerini ekleyip, 5-6 dakika daha pişirin. Fesleğen, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyip akıcı bir risotto kıvamı olana kadar karıştırın. Risottoyu çukur veya hafif oval bir tabağa alıp, üzerine fesleğen ve ekstra sızma zeytinyağı ilave ederek servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet