Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Kasım 2014, 18:59   #1
Çevrimdışı
Violent
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çanta Çiçeği (Calceolaria)




Çanta Çiçeği (Calceolaria)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yan sert ve sera bitkileridir. Çalı görünümlü, otsu, kaya bahçeleri için ideal çiçekli bitkilerdir. Çiçekleri değişik renklerde ve biçimli bir yapıya sahiptir. Anavatanları Şili ve Peru'dur.

Çeşitli türleri vardır. Bunlardan bazıları;

Otsu Türleri; C. amplexicaulis; 30-60 cm boyunda yazın sarı çiçek açarlar. C. arachnoidea; 22,5-30 cm boyunda hazirandan eylüle kadar kırmızı çiçeklidir. C. corymbosa; 30-45 cm boyunda mayıstan, ekime kadar sarı-kırmızı çiçeklidir. C. pavonii; 90-150 cm boyunda, yazın koyu sarı-kahverengi çiçeklidir. C. purpurea; 30-60 cm boyunda temmuzdan, eylüle kadar kırmızı menekşe rengi çiçeklidir.

Çalı türleri; C. alba; 30-60 cm boyunda haziranda güzel kokulu beyaz çiçeklidir. C. thrysiflora; 90 cm boyunda haziranda sarı çiçeklidir. C. integrifolia; 120 cm. kadar boylanabilen, yazın çiçekleri sarıdan kızıl kahverengine kadar değişiklik gösterirler.

Dayanıklı türleri;C. acutifolia; sık sık C. polyrrhiza ile karşılaştırılmaktadır. Yayılıcı (sürünücü) karakterde gövdeli, haziranda açan çiçekleri büyük sarı renkli ve kırmızı beneklidir. C. biflora; 30 cm. boyunda temmuzda sarı çiçeklidir. C. darwinii; 7,5 cm boyunda haziran-temmuzda açan çiçekleri sarı renkli, kenarlarında büyük kahverengi benekler bulunur. Kaya bahçeleri veya limonluklarda büyük saksılar içinde yetiştirilen zor beğenir bitkidir. C. tenella;7,5 cm boyunda altın sarısı renkli çiçekleri kırmızı benekli olup haziranda çiçeklenir.

Çanta Çiçeğinin otsu türleri tohum, çalı ve dayanıklı türleri ise çelik ile üretilir.

Çanta Çiçeğinin Yetiştirilmesi için Gerekli Şartlar:

Toprak: Kaba taneli dere kumlu, killi ve gevşek yapılı toprağı sever.

Su: Uygun derecede sulanması gerekir.

Işık: Güneşli, çok aydınlık ve havadar yerleri severler.

Sıcaklık: Ilık ortamları severler.

Gübre: Bitkiye ilkbahar, yaz ve sonbahar mevsimlerinde ayda iki kez standart sıvı gübre verilir.

Saksı Değiştirme: İlkbahar mevsiminde uygun toprak ilave edilerek saksısı bir numara büyüğü ile değiştirilir. Saksı çapı 20 cm'e ulaştığında bitki saksıdan sökülüp, kökleri kırpılarak uygun toprak eklenip, aynı şekilde saksıya geri dikilir.

Sıcaklık: Çiçeğin uzun süreli güzel biçimli kalması için ilkbaharda ve gerekirse arada bir iyice budanması gerekir.



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet