Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Ateşlenme ( Yüksek Ateş ) İçin Bitkisel Reçeteler
Ateşlenme ( Yüksek Ateş ) İçin Bitkisel Reçeteler
Yüksek Ateş Nasıl Düşer?
Bitkisel Yöntemler Nelerdir?
ASLAN PENÇESİ: Aslan pençesi, çuha çiçeği, zemberek otu, ıhlamur, kantaron, Mürver çiçeği karıştırılır 2 bardak suya, karışım dan 10 gr konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.
EBEGÜMECİ: 1 bardak kaynar suya, 5-6 gr ufalanmış bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
Şahtere OTU: 1 bardak kay nar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, aynı zamanda demir hindi şurubu yapılır ikisi karıştırılır bir miktar susam ile içilir.
MEYAN KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya, 10 gr dövülmüş kök konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
Meyan Kökü toz haline getirilir, günde 3 defa 1-4 gr içilir.
DEMİR HÎNDÎ: Dernir hindi şerbeti yapılıp içilir.
PAPATYA: 1 bardak kaynar suya, 2 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, sabahlan aç karna 1 bardak içilir.
SÖĞÜT YAPRAĞI-AĞAÇ KABUĞU KÖKÜ: Söğüt yaprağı-kabuğu toz haline getirilir, günde 1-2 gr içilir. Veya 10-20 gr kuru yaprak-kabuk-kök 1 bardak suda 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir. (Nöbet halinde gelen ateşlerde nöbet gelmeden 2 saat evvel içi-lir)
SİNİR OTU YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 10-20 gr taze veya kuru yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
AYI ÜZÜMÜ YAPRAĞI (AVCI ÜZÜMÜ): 1 bardak kaynar suya, 10 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
ACI PELlN-BÜYÜK PELİN: 1 bardak kaynar suya, 1-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, balla tatlandırılır, günde 2-3 bardak içilir.
Pelin toz haline getirilir, günde 1-2 gr içilir.
ÇÖVEN KÖKÜ: Yarım bardak kaynar suya, 1 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 20-100 gr içi lir.
ŞİMŞİR YAPRAĞI: 1 bardak su ya, 6-10 gr yaprak veya kök kabuğu konur, 5-10 dk kaynatılır, yemekten önce 1 bardak içilir.
HODAN-SIĞIR DİLİ: 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.
KESTANE KABUĞU: 1 bardak kaynar suya, 10 gr kestane dikenli dış kabuğu (tof) konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
KUZU KULAĞI KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya, 10 gr ince kıyılmış kök konur, 10 dk bekletilip içilir.
MÜBAREK DİKENİ: 1 bardak suya, 10 gr bitki konur, 5-10 dk kaynatılır, günde 2 bardak içilir.
AMBERİ PARİS KÖKÜ: 1 bar dak kaynar suya, 4 gr kök veya kök kabuğu konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. (Karamuk dikeni kökü de aynı maksatla kullanılır)
DEVE DİKENİ-KANGAL: 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki korur 10 dk bekletilir, yemeklerden ön ce 1 bardak içilir. 1 bardak suya, 10 gr ezilmiş to hum konur, 5-10 dk kaynatılır, yemeklerden evvel 1 bardak içilir. Tohumlar toz haline getirilir, günde 12 gr, balla Macun yapılıp yenilir.
PORTAKAL KABUĞU: 1 portakal kabuğu ile doğranır, ezilir, 40 gr kaynar su içerisinde 15 dk bekletilir, tekrar iyice ezilir soğuyunca günde 3 bardak içilir.
SÜT: Süt kaynatılır, üzerine limon sıkılır, Süt kestirilir, Süt kesi ğinin suyu içilir.
ARPA: 1 kg suya, 1 avuç arpa ko nur, zarı patlayıncaya kadar kaynatılır, içerisine 1 limon sıkılır, balla tatlandırılır, 1 günde tüketilir.
Arpa Papatya ile kaynatılıp içilir.
DİŞ BUDAK AĞACI KABUĞU: 1 bardak suya, 4-6 gr kabuk ko nur, 10 dk kaynatılır, günde 2 bardak içilir.
AHUDUDU: Ahududu şurup yapılıp içilir.
SlRKE: Sirke ile yapılmış bal şer beti içilir.
Sirke ile kına karılır ateşli kimse nin tabanına konulur.
__________________ #MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦ {22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ} |