Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Kasım 2014, 10:16   #1
Çevrimdışı
Seth
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Almanya'daki Kur'an'la ilgili tarihi detay!




Almanya'nın Tübingen Üniversitesi kütüphanesinde bulunan el yazması Kur'an-ı Kerim sayfalarının şimdiye kadar tahmin edilenden daha eski olduğu bildirildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, uzmanların Kur'an-ı Kerim sayfalarının 3 numunesini incelediklerini ve bunların yüzde 95,4 ihtimalle M.S 649-675 yıllarında yazıldığı sonucuna vardıkları ifade edildi.

Sayfaların bilimsel metotla incelendiği belirtilen açıklamada, böylelikle kufi yazısıyla yazılmış sayfaların Hazreti Muhammed'in vefatından 20 ile 40 yıl sonra yazıldığı kaydedildi.

Söz konusu sayfaların daha önce 8. veya 9. yüzyıla ait olduğunun tahmin edildiği belirtildi.

Tübingen Üniversitesi'nden bir sözcü, araştırmanın uluslararası bir proje kapsamında yapıldığını bildirerek, sayfaların kütüphanede bulunan en eski el yazması Kur'an-ı Kerim sayfaları olduğunu tahmin ettiklerini ifade etti.

Üniversite kütüphanesinin 1864 yılında Prusya Konsolosu Johann Gottfried Wetzstein'in koleksiyonun bir kısmını satın aldığı belirtilen açıklamada, böylelikle Kur'an-ı Kerim sayfalarının kütüphaneye geldiği kaydedildi.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları Sorf bizimmekan