Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Kasım 2014, 00:05   #1
Çevrimdışı
Lcia
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Altın Kesesi - Damat Bohçası Tatlısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


Krep hamuru için


1 su bardağı süt
3-4 yemek kasığı toz şeker
1 yumurta
6 yemek kasığı un
2 yemek kasığı kakao


Kreması için


Damla çikolatalı muhallebi veya dilediğiniz her türlü krema, puding, cremòle vs..


İç malzemesi


Damla çikolata, ceviz, fındık, fıstık hatta çok ufak doğramış incir, meyve vs…


Hazırlanışı


İlk olarak Kremayı hazırlayın ve soğutun, Krep için tüm malzemeleri güzelce çırpın. Kızgın krep tavasına 3 yemek kasığı dökün kaşığın tersi ile daire şeklinde yayın. Önlü arkalı pişirin. (tavada çevirirken sorun yaşıyorsanız 1 damla sıvı yağ dökebilirsiniz). Pişen krepin içine hemen kremayı ve koymak istediğiniz diğer malzemeleri koyun (çok doldurmayın) ve karşılıklı olarak parmak uçlarınızla yapıştırın (sıcak hamur kolaylıkla yapışacaktır). Daha sonra üstüne 1 tatlı kasığı krema koyup hemen servis edebilirsiniz
Krep tavanızın boyutuna veya sizin istediğiniz boyuta göre tavaya dökeceğiniz hamurun miktarını artırabilirsiniz.

Afiyet Olsun..

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet