27 Kasım 2014, 00:05
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Altın Kesesi - Damat Bohçası Tatlısı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Krep hamuru için
1 su bardağı süt
3-4 yemek kasığı toz şeker
1 yumurta
6 yemek kasığı un
2 yemek kasığı kakao
Kreması için
Damla çikolatalı muhallebi veya dilediğiniz her türlü krema, puding, cremòle vs..
İç malzemesi
Damla çikolata, ceviz, fındık, fıstık hatta çok ufak doğramış incir, meyve vs…
Hazırlanışı
İlk olarak Kremayı hazırlayın ve soğutun, Krep için tüm malzemeleri güzelce çırpın. Kızgın krep tavasına 3 yemek kasığı dökün kaşığın tersi ile daire şeklinde yayın. Önlü arkalı pişirin. (tavada çevirirken sorun yaşıyorsanız 1 damla sıvı yağ dökebilirsiniz). Pişen krepin içine hemen kremayı ve koymak istediğiniz diğer malzemeleri koyun (çok doldurmayın) ve karşılıklı olarak parmak uçlarınızla yapıştırın (sıcak hamur kolaylıkla yapışacaktır). Daha sonra üstüne 1 tatlı kasığı krema koyup hemen servis edebilirsiniz
Krep tavanızın boyutuna veya sizin istediğiniz boyuta göre tavaya dökeceğiniz hamurun miktarını artırabilirsiniz.
Afiyet Olsun.. |
| |