Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Aralık 2014, 11:14   #1
Çevrimdışı
Desmont
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çikolatalı Ganaj Pasta





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ganaj (Ganache), pasta, kurabiye üzerini ve içini kaplayan bir krema türüdür. Genelde çikolata ile hazırlanır. Farklı malzemelerle de yapılabilir.

GanacheMalzemeler

1 kakaolu pasta tabanı
100 ml krema
200 gr bitter çikolata
Çikolata bantı için

150 gr bitter çikolata
60 gr beyaz çikolata
Hazırlanışı
Kremayı kaynatmadan ısıtın. Küçük parçalara böldüğünüz bitter çikolatayı ilave ederek eritin. Oda ısısına gelince 2/3’ünü mikserle çırpın ve kekin arasına sürün. Keki tel ızgara üzerine alın. Ayırdığınız çikolata ganajı kekin üzerini kaplayacak şekilde dökün. Çikolata bant için, kekin yüksekliğini ve çapını ölçerek uygun ölçülerde yağlı kağıt kesin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.

Yağlı kağıttan külah hazırlayarak içine doldurun ve şeridin üzerine aralıklarla noktalar oluşturun. 5 dakika bekletin ve eritilmiş bitter çikolatayı spatula yardımıyla kağıdı tamamen kapatacak şekilde sürün. Kekin çevresine bantı sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin. Kağıdı dikkatlice kaldırın. Gül yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun..

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet