Biberiyeli ve Rezeneli Tavuk Tarifi (Resimli)
Biberiyeli ve Rezeneli Tavuk Tarifi (Resimli) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 2 adet tavuk göğsü
- 4 sap taze biberiye
- 1 tutam rezene tohumu
- tuz
- karabiber
- 7-8 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 300 gr çeri domates
Yapılışı: - Tavuk göğüslerini yağlı kağıdın üzerine yan yana koyun. Üzerlerine rezene tohumlarının yarısını serpin.
- Tuz ve karabiber serptikten sonra dalından kopardığınız biberiye yapraklarını da üzerine serpin. Tavukların arkasını çevirerek aynı işlemi diğer yüzüne de uygulayın.
- Tavuk göğüslerinin üzerine bir yağlı kağıt serin. Altında ve üzerinde yağlı kağıt olan baharatlı göğüsleri varsa mutfak çekici yoksa merdane yardımıyla döverek hafifçe inceltin.
- Tavaya zeytinyağını alıp iyice kızdırın. Sarımsakları soyup tavuklarla birlikte tavaya alın. Tavukların rengi dönüp yumuşayıncaya kadar çevirerek yaklaşık 8-10 dakika pişirin.
- Tavuklar rengini alınca tavaya 2 parçaya böldüğünüz domatesleri ilave edin 2 dakika kadar soteleyip servis tabağına alın.
Alıntıdır. |