Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Ocak 2015, 12:58   #1
Çevrimdışı
Seth
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eşcinsellere ehliyet yok




Rus hükümetinin aldığı son karara göre cinsiyet değiştirenler ve ‘cinsel tercih bozukluğu’ yaşayan kişiler ehliyet alamayacak

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Rus hükümeti, ülkede ehliyet almak için gerekli olan sağlık kontrollerinde bir dizi değişikliğe gitti. Hükümetin bu değişimlerdeki amacının sağlık kontrollerini artırarak araba kazalarının sayısını azaltmak olduğu belirtildi. Son yasama kararında belirtilen sağlık kontrolündeki değişikliklerin çoğu fiziksel engelleri kapsıyor.

Eşcinsele engelli muamelesi

Ancak kararda görme engeli gibi sağlık sorunları dışında cinsel tercihleri kapsayan maddeler de bulunuyor. Buna göre 'cinsi kimlik bozukluğu' kapsamında gösterilen "cinsiyet değişikliği, travestik fetişizm, sadomazoşizm ve teşhirciler" sürüş belgesi alamayacak. Karara tepki veren 'Human Rights First' üyesi Shawn Gaylord, "Cinsel kimliklerine göre ehliyet alamamak çok saçma" dedi.

Kaynak: Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan