Pazılı Rulp Börek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Pazılı Rulo Börek Malzemeleri
9 adet milföy hamuru
500 gr. pazı ( 1 bağ )
1 adet soğan
1 diş sarımsak
100 gr. labne peyniri
İç harç için pazıları doğrayın. Soğan ve sarımsağı küçük doğrayın.
Tavaya zeytinyağı ekleyip ısıtın. Yağ ısınınca soğanı ekleyin ve kavurun.
Pazı ve sarımsağı da ekleyip pazılar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Son olarak tuz ve karabiber ile lezzetlendirip kenara alın, soğutun. Soğuyunca labne peynirini içerisine alıp iyice karıştırın.
Unlu tezgâhın üzerinde hamurları birleştirin.
Pazılı harcı hamurunuzun üzerine yayın hamuru rulo olacak şekilde sarın.
Rulo yaptığınız hamurdan dilimler şeklinde kesip fırın tepsinizin üzerine alın ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |