16 Ocak 2015, 12:14
|
#6 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Sanal Hakaret ve Tehdite Maruz Kalan İnsanlar
| Geheimnisvoll Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | Yazmayım yazmayım diyorum ama nafile
Şimdi sevgili arkadaşlar kimseler kusura bakmasın. Ben biraz daha değişik yerlere değineceğim.
Şimdi başlık 'sanal tehdit, hakaret' içerik 'kadına şiddet' resmen.
Yani sadece kadınlar mı tehdit ediliyor? Bir bayan gözüyle yazmasaydınız keşke yazıyı daha güzel olurdu.
Ben sanal tehditi ele alacağım. Şimdi sevgili kızımız cıkmış 'tehditler alıyorum hakim bey' diye nidalar atıyor.
Yahu bu tehdit eden kim?
Neden tehdit ediyor?
Beni neden kimse tehdit etmiyor şuan?
Bu forumlarda,facebook'da vs vs bizim kızımız bir bacağını leylek gibi kaldırıp dudağını büzüştürüp
'ayyyy şu keyf' 'ayyy bu keyf' fotoğraf paylaşıyor. Her hafta bir lişki değiştiriyor, sonra cıkmış 'ben tehditler alıyorum hakim beyyy' diyor.
Edenlere bakıyoruz hepsi eski sevgili vs.
Şöyle de bir durum var. Adam seni tehdit etmeye mi basladı? küfür etmeye mi basladı?
Yahu engelleme yok mu? sen sonucunu bile bile neden yazışıyorsun adamla?
Ama bunu yapanlarda haklı biz türk milletinin en önemli özelliklerinden biriside
'sen kimsin? asıl sen kimsin' atarlanmaları. | Aslında bu yazıyı sadece bayanlar için yazmamıştım. Erkekler genelde bu gibi sorunlarda kendileri çözmeye kalkar, bayanlar daha geri planda olurlar. Toplum gereği bu her zaman böyle olmuştur. Konu içerisinde bayanların neden şikayete başvurmadıklarının nedenlerinden bahsettim.
Keza şahit olduğum bir çok olayda bayanıda bayan tehdit etmiyor. Her hangi bir tartışmada erkeklerde birbirlerni tehdit edebiliyor. Bir bayan bir erkeğe çok sıklıkla en fazla hakaret edebiliyorken , erkekler bayanlara tehdit ve hakaretle kalmayıp fiziksel zarar da verebiliyorlar. Mesleğim gereği çok fazla vaka gördüm farklı illerde çalışma fırsatım oldu ( adıyaman , eskişehir , kayseri , ankara ) zararı gören, öldürülen veya yaralanan hep kadınlar gördüm. Bu işin reel kısmıyken sanalda da aynı şekilde bayanlar daha çok korkutularak baskı altına alınıyor.
Elbetteki şöyle bir gerçek var bayanlar çok fazla işveli cilveli edalı haller sergilediklerinde karşı cinse "gel" demiş oluyorlar ki bunun yapılma amaçlarından biri o diğeri ise hem cinslerine karşo boy gösterme çabasıdır. Suç ile Suça iten sebepler vardır illa ki.
Fakat sizin davranış ve tercih özgürlüğünüz yüzünden kimse sizi tehdit etme veyahut hakaret etme hakkına sahip değildir. İlişkiye dayalı bir tehditle karşılaşmadım henüz bu yüzden o konuya yorum yapmasam daha iyi ama hakaret kadar basit bir olay dediğimiz başına gelindiğinde görmezden gel dediğimiz durumu sanal içerisinde yaşadım. Muhtemelen hepimiz yaşadık. Bu gibi durumlarda bile hak sahibiyiz bunun bilgilendirmesi için üstteki yazı. Yanlış anlaşılmaya mahal vericek içerikte yazmışım sanırım aslında her iki cinsi konu alarak açtım. |
| |