Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Ocak 2015, 18:00   #1
Çevrimdışı
Lcia
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Malatya Biliği




4,5 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
2 yumurta
tuz
su

ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
çörekotu
susam
haşhaş

HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine 1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırıyoruz, gerisi mayanın üzerine kırıyoruz. Sütü ve sıvıyağı döküyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz. Sıvılarla önce mayayı eritiyoruz. Kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz. Hamuru iyice özleşene kadar yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru yuvarlıyoruz. Yuvarlak fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Hamurun ortasını delip halkayı büyütüyoruz. Simit şekline getiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Susam, çörekotu ve haşhaş serperek mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan