20 Ocak 2015, 18:02
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Sucuklu Peynirli Börek
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 çay bardağı süt
1 yumurta
tuz
su
İÇ HARCI İÇİN:
100 gr sucuk
150 gr kaşar peyniri
KIZARTMAK İÇİN:
sıvıyağ
SERVİSİ İÇİN:
kiraz
domates
yeşillik
HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alıyoruz, tuzunu atıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü döküyoruz, yumurtayı kırıyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz. Ortadaki sıvılarla önce mayayı eritiyoruz. Kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz. Hamur iyice özleşene kadar yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz ve ikisini de yuvarlıyoruz. Tezgaha un serpiyoruz ve iki hamuru da eşit boyda ve olabildiğince büyük açıyoruz. İç harcı için, kaşar peyniri bir kaseye rendeliyoruz. Sucuğu da küp doğruyoruz ve karıştırıyoruz. Zemin hamurunun üzerine fırçayla hafif su sürüyoruz. İç harcı aralıklarla hamurun üzerine diziyoruz. Açtığımız diğer hamuru da üzerine seriyoruz. Temiz bir bezke hamurun üzerine hafif hafif vurarak iç harç tepeciklerini belirginleştiriyoruz ve hamurun da bu şekilde yapışmasını sağlıyoruz. İç harç aralıklarına göre su bardağı ya da çay bardağı ağzıyla hamurları kesiyoruz. Yuvarlak kestiğimiz hamurları alıyoruz ve artan hamuru tekrar yuvarlayıp, un serperek tekrar açıyoruz. Yine aynı işlemi tekrar ediyoruz. Çıkan börekleri sıvıyağda kızartıyoruz. Yanında yeşillik ve kiraz domatesle beraber servis ediyoruz. |
| |