20 Ocak 2015, 18:22
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Patlıcanlı Börek
Patlıcanlı Börek 6 kişilik tariftir. Patlıcanlı Börek Tarifi 100 gr Domates : 25 kcal, 100 gr Patlıcan : 24 kcal kalori değerlerine sahiptir
Patlıcanlı Börek Tarifi Malzemeleri
5 adet yufka
4 adet patlıcan
2 adet domates
2 adet sivriber
1 fincan sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça(istenirse)
2 adet kuru soğan
Tuz
Üzeri ve ara katlar için;
Yarım pk. erimiş margarin
Yarım çay bardağı su
Susam,çörekotu
Patlıcanlı Börek Tarifi Hazırlanışı
Patlıcanların kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Tencereye bir fincan sıvıyağı ekleyip ince doğranmış kuru soğan biber ve salçayı ilave ederek soteleyelim.
Küp doğranmış domates ,patlıcan ve tuzu da tencereye alarak iyice pişirelim.
Soğumaya bırakalım.
Her bir yufkaya erimiş margarin ve su karışımını sürelim. Kenarlarından ortaya doğru katlayalım.(Böylece büyük bir kare elde edeceğiz.)
Kare yufkayı 4’e bölelim. Her parçanın ortasına harcımızdan bir miktar koyalım.
Kenarlarını ortaya doğru(bohça gibi) katlayalım.
Fırın tepsisine katlanan kısmı aşağıya gelecek şekilde yerleştirelim.
Üzerlerine kalan margarin ve su karışımını sürelim. Susam ve çörek otu serpiştirelim.
Önceden ısıtılmış fırında 185 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim. |
| |