Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Ocak 2015, 18:25   #1
Çevrimdışı
Lcia
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zereşkli Pilav Tarifi




Pilavı ortası delik kalıba alın. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üzerine zereşkli karışımı yayıp tavuk butu pilavın ortasına yerleştirin.


Zereşkli Pilav Malzemeler

1 su bardağı pirinç

Yarım su bardağı zereşk (İran'da bulunan bir tür baharat)

Yarım çay kaşığı safran

1 çay kaşığı tozşeker

1 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı margarin

1.5 su bardağı sıcak su

1 tavuk but

Zereşkli Pilav Kızartmak için:

sıvıyağ

Zereşkli Pilav Hazırlanışı


Küçük bir tavada zereşk, 1 kaşık sıvıyağ, tozşeker ve safranı karıştırın.

Orta ateşte 5 dakika kavurun.

Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın.

1.5 bardak su ve margarini ekleyip sade pilav olarak pişirin.

Tavuk budunu haşlayın.

Sıvıyağı tavada kızdırıp tavuk butu kızartın.

Pilavı ortası delik kalıba alın.

Servis tabağına ters çevirerek çıkarın.

Üzerine zereşkli karışımı yayıp tavuk butu pilavın ortasına yerleştirin.

Sıcak servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet