20 Ocak 2015, 18:25
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Zereşkli Pilav Tarifi
Pilavı ortası delik kalıba alın. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üzerine zereşkli karışımı yayıp tavuk butu pilavın ortasına yerleştirin.
Zereşkli Pilav Malzemeler
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı zereşk (İran'da bulunan bir tür baharat)
Yarım çay kaşığı safran
1 çay kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı margarin
1.5 su bardağı sıcak su
1 tavuk but
Zereşkli Pilav Kızartmak için:
sıvıyağ
Zereşkli Pilav Hazırlanışı
Küçük bir tavada zereşk, 1 kaşık sıvıyağ, tozşeker ve safranı karıştırın.
Orta ateşte 5 dakika kavurun.
Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın.
1.5 bardak su ve margarini ekleyip sade pilav olarak pişirin.
Tavuk budunu haşlayın.
Sıvıyağı tavada kızdırıp tavuk butu kızartın.
Pilavı ortası delik kalıba alın.
Servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
Üzerine zereşkli karışımı yayıp tavuk butu pilavın ortasına yerleştirin.
Sıcak servis yapın. |
| |